fbpx
Menu Sluiten

HBV 2 wint HissieCup

Afgelopen vrijdag heeft de Heesche Badminton Vereniging voor de derde keer de HissieCup uitgereikt. De Hissiecup, vernoemd naar de knorrige roze mascotte van de vereniging, is een wisseltrofee die ieder halfjaar wordt uitgereikt aan het team dat het best presteert in de regionale competitie. Middels een speciale systematiek worden aan de hand van het aantal gespeelde wedstrijden, het aantal winstpunten en de positie van het team in de competitiepoule punten verdeeld. 

Gedurende het hele seizoen hebben competitieteams hun prestaties in de Hissiecup kunnen volgen op een digitale ranglijst die na elke competitieronde geactualiseerd werd. Een groot deel van het seizoen ging HBV 2, het team van Fleur van Herpen, Lauren van Dreumel, Lars van den Boom en Thijn Verstegen, aan kop. Met een enkele onderbreking wisten zij steeds weer genoeg punten te veroveren om terug bovenaan de ranglijst te komen. Maar naar mate het einde van het seizoen dichterbij kwam zag het team ook HBV 3 op de ranglijst steeds dichterbij komen. 

Afgelopen vrijdag was het aan bestuurslid Jesse Jansen, ondersteund door mascotte Hissie, om een eind te maken aan deze strijd en de winnaar van de HissieCup bekend te maken. Hoewel HBV 3 het nog knap spannend wist te maken, was het HBV 2 die de grote wisseltrofee in ontvangst mocht nemen.

Het andere HBV-team bleef niet zonder prijzen achter. HBV 3 kroonde zich, evenals HBV 6, het afgelopen jaar tot kampioen in hun kampioenspoule en werd daar afgelopen vrijdag voor gehuldigd.

Eindstand HissieCup:
HBV 2 – 313 punten
HBV 3 – 297 punten
HBV 1 – 263 punten
HBV 5 – 239 punten
HBV 4 – 230 punten
HBV 6 – 206 punten