fbpx
Menu Sluiten

Onze jeugdafdeling

Elke vrijdagavond komen onze jeugdleden bij elkaar in sporthal ’t Vijfeiken om met elkaar te trainen en tegen elkaar te spelen. De zaal gaat om 18:00 open en sluit om 20:30. 

Elke vrijdag wordt er door alle jeugdleden in verschillende groepen getraind en in teamverband kan er meegespeeld  worden in de regionale jeugdcompetitie. Ook gaan onze jeugdleden op pad om bekers binnen te slepen op regionale toernooien en worden er regelmatig leuke extra activiteiten georganiseerd binnen en buiten de zaal.

Training

Elke vrijdag opnieuw krijgen al onze jeugdleden training van jeugdtrainer Hennie Bruurmijn. Verdeeld over drie trainingsgroepen krijgt ieder jeugdlid de begeleiding die hij of zij nodig heeft om beter te worden in de badmintonsport. 

Tijdens de training leren onze jeugdleden om te gaan met racket en shuttle, worden spelers klaar gestoomd voor competitiewedstrijden en toernooien en worden conditie- en krachtsoefeningen niet gemijd. Alle ingrediënten dus om snel uit de voeten te kunnen op de baan!

Speciaal voor de beginnende badmintonner is er een trainingsgroep (18:00 – 19:20) waarin kinderen wegwijs worden gemaakt in badmintontechnieken en de spelregels. 

Buiten de training om is ieder jeugdlid vrij om zelf wedstrijden te spelen tegen andere badmintonners.

HBV cartoonfiguren

Onze mascotte: Hissie

Hissie is de roze, knorrige mascotte van onze vereniging. Als klein biggetje was Hissie al een bezienswaardigheid in de sportzaal. Nu, uitgegroeid tot volwassen His varken, is Hissie de stille kracht achter onze vereniging en bij elk evenement aanwezig om de zaal blauw (én roze) te kleuren. 

Hissie

Competitie

Jaarlijks neemt onze vereniging met een groot aantal teams deel aan de regionale jeugdcompetitie. In deze competitie strijden 25 verenigingen uit de regio ‘s-Hertogenbosch tweemaal per jaar om de competitietitels.

Graag stellen wij jullie voor aan onze jeugdteams: 

De HissieCup

Wekelijks betreden de jeugdteams van onze vereniging de badmintonbaan om te strijden tegen teams van andere clubs. Punt voor punt sluipen ze naar de overwinningen en richting een spetterend kampioenschap. 

Maar de punten die behaald worden in de competitie tellen niet alleen daar! Ook tussen onze HBV-teams wordt een felle strijd gestreden: de strijd om de Hissie-Cup. Onze eigen wisseltrofee die ieder halfjaar wordt uitgereikt aan het team dat het best presteert in de competitie. Het team dat de meeste punten haalt, wint de beker.

Op de agenda...

Geen evenementen gevonden!

Eregallerij

Onze jeugdspelers weten jaarlijks vele wedstrijden in de competitie en op toernooien te winnen. Jaarlijks mogen we bij de jeugdafdeling van onze vereniging dan ook vele kampioenen huldigen. Op al deze kampioenen zijn wij bijzonder trots.

In deze eregallerij hebben wij plaats gemaakt voor de jeugdleden die afgelopen jaren de regionale toernooikampioenschappen hebben weten te winnen.​

Kom eens langs!

Iedereen is van harte welkom om het badminton drie keer gratis te komen uitproberen bij onze vereniging. Zo kan jij vrijblijvend ontdekken of onze sport en club bij jou passen. Aanmelden is niet nodig, je bent elke donderdag of vrijdag van harte welkom om mee te komen doen.