fbpx
Menu Sluiten

HBV 6 ongeslagen kampioen

Maandag is het jongste jeugdteam van de Heesche Badminton Vereniging, HBV 6, in Berlicum kampioen geworden. Op overtuigende wijze wist het Heesche team, bestaande uit Suze Brugman, Isabel de Jager, Jelle van Schaijk, Lucas Mulders en Noah Kuiper, zich ongeslagen door hun competitiepoule heen te slaan.

Maar vanzelfsprekend was het kampioenschap allerminst. Tot aan de laatste wedstrijd was de strijd vol gaande tussen de Heeschenaren en hun concurrenten uit Heeswijk-Dinther. In onderlinge confrontaties hielden de concurrenten elkaar tot tweemaal toe in evenwicht en deelden zij tot aan de laatste wedstrijd van HBV 6 de eerste plek in de tussenstand. Echter leed het team uit Heeswijk-Dinther vroeg in het seizoen al ergens puntenverlies, waardoor het Heesche team in de laatste wedstrijd het verschil in de poule kon maken.

Dat gebeurde. De jonge Heeschenaren begonnen de wedstrijd tegen Berlicum vol goede moed en sleepten punt na punt binnen. Even werd het nog spannend, maar onder luid gejuich van het meegereisde publiek werden de nodige acht sets gewonnen en werd het seizoen in stijl afgesloten met een comfortabele 10-6 zege. Genoeg om het verschil te maken in de poule en het kampioenschap definitief naar Heesch te halen.  

Uitslagen, tussenstanden en meer informatie over de competitieteams zijn terug te vinden op de verschillende teamprofielen op de senioren– en jeugdpagina van deze website.