fbpx
Menu Sluiten

HBV keert terug naar ’t Vijfeiken

Op dinsdag 11 mei heeft de regering aangekondigd nieuwe versoepelingen mogelijk te willen maken. Onderdeel van de aangekondigde versoepelingen is ook het heropenen van de sporthallen. Met het heropenen van de sporthallen wordt het ook voor de Heesche Badminton Vereniging weer mogelijk om in haar eigen thuishonk, sporthal ’t Vijfeiken, te gaan badmintonnen. Vanaf donderdag 20 (senioren) en vrijdag 21 mei (jeugd) zullen de badmintonners terug de baan op gaan om shuttles te slaan.

Het afgelopen jaar heeft de vereniging afwisselend digitaal, in de buitenlucht en in de sporthal activiteiten georganiseerd. Nu de zomer en hopelijk ook het einde van de coronacrisis nadert hoopt de vereniging definitief terug te keren naar de sporthal waar zij al meer dan 30 jaar thuis is. Daar kan de shuttle dan weer echt opgepakt worden door jeugd en seniorenleden.

Eind vorig jaar heeft de vereniging al bewezen veilig en gezond aan de slag te kunnen in de sporthal. Met vergelijkbare regels als in het najaar van 2020 zal de club ook nu weer terugkeren in de zaal. Voor senioren betekent dat dat alleen 1-tegen-1 wedstrijden mogelijk zijn na een digitale reservering. De training, eveneens met maximaal 2 spelers per baan, wordt vanaf 27 mei weer opgepakt. De eis van het houden van 1,5-meter tot anderen geldt altijd en overal.

Jeugdspelers keren terug naar hun oude en vertrouwde speel- en trainingsritme waarin minder beperkingen gelden. Elke vrijdag zal er door drie groepen getraind worden en kunnen er naast de training ook wedstrijden gespeeld worden tegen clubgenoten. Voor jeugdspelers geldt geen afstandsregel. Voor aanwezige trainers en begeleiders gelden wel afstandsregels. 

Nieuwe spelers zijn elke week van harte welkom om kennis te komen maken met de vereniging en de badmintonsport. Eenieder mag drie keer gratis komen meespelen, en tot de zomer lid worden voor maar €10.

> Klik hier voor meer informatie over badmintonnen in Coronatijd.

Download het overzicht van maatregelen: