fbpx
Menu Sluiten

HBV pakt shuttle weer op

Op dinsdag 11 mei heeft de regering aangekondigd nieuwe versoepelingen mogelijk te willen maken. Onderdeel van de aangekondigde versoepelingen is ook het heropenen van de sporthallen. Met het heropenen van de sporthallen wordt het ook voor de Heesche Badminton Vereniging weer mogelijk om in haar eigen thuishonk, sporthal ’t Vijfeiken, te gaan badmintonnen. Op maandag 17 mei besluit de regering of de versoepelingen ook daadwerkelijk in zullen gaan. De Heesche Badminton Vereniging is klaar om de deuren van de sporthal weer te openen zodra dat mag.

Senioren (donderdagavond)
Op de donderdagavond zijn de seniorenleden van de vereniging welkom om te trainen en enkelspelen te komen spelen in sporthal ’t Vijfeiken. De sporthal is geopend van 20:00 tot 22:30. Om mee te spelen moeten spelers zich vooraf aanmelden via het reserveringsformulier op deze website. Aanmelden voor de speelavond op de donderdag kan wekelijks vanaf de zaterdag.

Tijdens de eerste speelavond, op donderdag 20 mei, kan de hele avond 1-tegen-1 gespeeld worden.

Vanaf 27 mei zal de speelavond op donderdag in twee blokken verdeeld worden. Gedurende het eerste deel van de avond, tussen 20:00 en 21:15, kunnen deelnemers aan de training  onder leiding van Diego hun training volgen verspreid over 9 banen. Na de training, tussen 21:15 en 22:30, is er ruimte om recreatief enkelspelen te spelen op 9 banen.

De enkelspelen zullen gespeeld worden op tijd. Steeds als de zoemer gaat wordt gewisseld van baan en tegenstander. Dubbelspelen zijn niet toegestaan.

Overal en altijd moet 1,5 meter afstand gehouden worden tot andere spelers. In de sporthal is het dragen van een mondkapje verplicht, behalve wanneer je op de baan aan het badmintonnen bent. Kleedkamers, douches, tribune en kantine zullen gesloten zijn.

Jeugd (vrijdagavond)
Na maanden ontzettend hard trainen in de buitenlucht kunnen ook jeugdspelers binnenkort de badmintonbanen van sporthal ’t Vijfeiken weer betreden. Op de oude vertrouwde manier heet de Heesche Badminton Vereniging alle jeugdleden op vrijdagen tussen 18:00 en 20:30 welkom in sporthal ’t Vijfeiken om te trainen en onderling wedstrijden te spelen.

Jeugdspelers hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Kleedkamers, douches, tribune en kantine zullen gesloten zijn. Jeugdbegeleiders en trainers zullen gedurende de speelavond afstand houden en een mondkapje dragen wanneer er niet gebadmintond wordt.

Nieuw hier?
Zowel op donderdag (senioren) als vrijdag (jeugd) heten wij nieuwe spelers van harte welkom. Eenieder mag drie keer gratis komen meespelen bij onze vereniging. 

Tips?
De Heesche Badminton Vereniging probeert binnen de regels zoveel mogelijk mensen te laten badmintonnen. Elke nieuwe regel maakt dat er nieuwe manieren bedacht moeten worden om door te kunnen spelen. De komende weken gaan we aan de slag met de bovenstaande opzet en kijken hoe de speelavonden verlopen. Mocht er behoefte zijn aan verandering, of ruimte ontstaan om meer mensen de baan op te laten gaan; dan zal daar zeker naar gekeken worden.

 

Download het overzicht van maatregelen: