fbpx
Menu Sluiten

Stappen vooruit voor badmintonners

Afgelopen week heeft de regering nieuwe stappen bekend gemaakt voor sporters. Bij die stappen zit ook een aantal stappen die voor de Heesche Badminton Vereniging relevant zijn. Onze vereniging houdt de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten, en bereidt zich op meerdere scenario’s voor.

Mogelijk binnensporten vanaf 1 juli

Het grootste nieuws voor onze vereniging is dat er de mogelijkheid bestaat dat er vanaf 1 juli aanstaande weer in de sporthal gesport mag gaan worden door eenieder die dat wil. Dat betekent dat onze vereniging zich aan het voorbereiden is op een terugkeer in de sporthal vanaf 1 juli aanstaande. Bij het voorbereiden van die terugkeer wordt rekening gehouden met meerdere scenario’s. Voor de senioren zal in ieder geval rekening gehouden moeten worden met de afstandseis, waardoor een beperkt aantal mensen tegelijk de baan op zal kunnen. 

Niet langer 1,5m afstand voor jeugdleden

Tot op heden gold de afstandseis van 1,5 meter nog wel voor jeugdleden tussen de 12 en 18 jaar. Die afstandseis komt per 1 juni te vervallen voor iedereen tot en met 18 jaar die deelneemt aan een sportactiviteit. Dat betekent dat de trainingen in de buitenlucht in de maand juni nog diverser kunnen worden, omdat de gehele groep jeugdleden op een normale manier met elkaar kan sporten. Uiteraard blijven andere maatregelen, die zien op bijvoorbeeld de hygiëne, van kracht. 

Definitief besluit

Eind juni zal de regering definitief besluiten over het wel of niet openen van de sporthallen voor binnensporters. Zodra er meer concrete informatie is, zullen wij iedereen daar uiteraard van op de hoogte brengen en een definitief plan presenteren. De vereniging is voortdurend in contact met collega-verenigingen en de gemeente om zo snel en zorgvuldig mogelijk weer aan de slag te kunnen. 

Ondertussen blijft de vereniging zich voorbereiden op een terugkeer in de zaal, trainen de jeugdleden met veel plezier in de buitenlucht én wordt er voor senioren een digitale pubquiz georganiseerd.