fbpx
Menu Sluiten

Badmintonners wennen aan de buitenlucht

De vrijdagavond is sinds jaar en dag het moment dat jeugdige badmintonners van de Heesche Badminton Vereniging elkaar treffen in de sporthal. In de ruim 30 jaar dat de vereniging actief is, is er zelden een sportavond voor de jeugd afgelast. De Coronacrisis bracht daar verandering in.

Sinds 1 mei treffen de jeugdspelers elkaar weer. Nu niet in de sporthal, maar in de buitenlucht. Elke vrijdagavond komen jeugdspelers van de Heesche Badminton Vereniging samen op het sportpark van de Mixed Hockey Club Heesch om daar op een hockeyveld te trainen. Een hele omslag voor de binnensporters, beaamt ook bestuurslid Jesse Jansen:  ‘De eerste weken was het even zoeken naar een goede invulling van de trainingsuren. Je hebt te maken met nieuwe regels, een ander terrein en wisselvallig weer. Maar met een enthousiast team slagen we er, denk ik, in om wekelijks op verantwoorde wijze een sportieve en gezellige training neer te zetten voor onze jeugdleden’.

Dat beeld wordt bevestigd door de jeugdleden zelf. ‘De eerste trainingen in de buitenlucht waren erg leuk. Het voelt weer fijn om eventjes buiten iets actiefs te doen, en alle clubgenoten weer te zien’, zegt Sjin Jacobs. ‘Het was even wennen om weer te moeten rennen, na de quarantaine. Maar deze training gaat zeker helpen om de conditie weer langzaam op te bouwen’. Thijmen Schoppema herkent zich in het beeld van Jacobs, en vult aan: ‘Ook in de buitenlucht doen we veel verschillende soorten oefeningen en wekelijks is er een opdracht voor thuis. Wel trainen we korter en met minder mensen, dat vind ik jammer’. 

"Het voelt weer fijn om eventjes buiten iets actiefs te doen, en alle clubgenoten weer te zien"
Sjin Jacobs
Jeugdspeler

Jeugdtrainer Hennie Bruurmijn is enthousiast over de manier waarop getraind wordt in de buitenlucht: ‘Trainen in de buitenlucht is voor de meeste kinderen, en trainers, helemaal nieuw. Maar de eerste weken is er ontzettend hard gewerkt aan conditie, kracht én de lachspieren. We leren er allemaal van en komen straks sterk en fit terug in de sporthal.’.

De Heesche Badminton Vereniging verwacht ook de komende tijd nog in de buitenlucht te moeten trainen. Meer informatie over de jeugdtraining in de buitenlucht is te vinden op een speciaal daarover ingerichte pagina op deze website. Een videoimpressie van de training in de buitenlucht is hier te bekijken.