fbpx
Menu Sluiten

Meer ruimte voor badmintonners

Op vrijdag 28 mei heeft de regering aangekondigd nieuwe versoepelingen mogelijk te willen maken. Door eerdere versoepelingen kon sporthal ’t Vijfeiken haar deuren weer openen voor de badmintonners van de Heesche Badminton Vereniging. De nieuwe versoepelingen brengen met name meer ruimte voor senioren spelers met zich mee.

Waar jeugdspelers al sinds de heropening van de sporthallen konden genieten van zowel enkel- als dubbelspelen, was het voor senioren nog niet toegestaan om 2-tegen-2 te spelen. Na doorvoering van de nieuwe versoepelingen mag dat wel. Daardoor kunnen veel Heesche badmintonners weer gaan genieten van hun favoriete spelvorm: het dubbelspel.

Door de versoepelingen komt er ook heel wat meer speelruimte beschikbaar voor leden van de vereniging. Waar de afgelopen maanden slechts 18 spelers tegelijkertijd de baan op konden op de donderdagavond, kunnen vanaf donderdag 10 juni wekelijks 36 spelers tegelijk aan de slag met racket en shuttle. Een verademing voor de vereniging die de afgelopen jaren hard gegroeid is bij jeugd en senioren.

Vanaf donderdag 10 juni kan wekelijks vanaf 20:00 tot 22:30 gebadmintond worden in sporthal ’t Vijfeiken. De hele avond is er ruimte om enkel- en dubbelwedstrijden te spelen tegen andere badmintonners. Het eerste uur wordt er tevens in groepen getraind onder leiding van gediplomeerd trainer Diego Arentsen. Alle spelers dienen zich wekelijks vooraf aan te melden via het aanmeldformulier op deze website. Ook nieuwe badmintonners zijn van harte welkom. Zij kunnen tot de zomervakantie meespelen voor maar €10,-. 

Download het overzicht van maatregelen: