fbpx
Menu Sluiten

Badmintonners gaan weer naar buiten

Het is inmiddels een jaar geleden dat Nederland voor het eerst kennismaakte met het Coronavirus. Het afgelopen jaar heeft het Coronavirus ons land, ons dorp en onze vereniging in haar greep gehad. Het grootste deel van het jaar zijn de deuren van sporthal ’t Vijfeiken voor onze vereniging gesloten geweest.

Toch laten de Heesche badmintonners elkaar niet in de steek. Zeker bij de jeugdafdeling van de vereniging houdt men goede moed. Ook in dit moeilijke jaar heeft de vereniging geen vrijdagavond, de vaste speelavond van jeugdspelers, aan zich voorbij laten gaan om samen te komen. Binnen, buiten én online: overal weten de vele vrijwilligers van de club raad mee. 

Nu het zonnetje weer begint te schijnen kon de club dan ook niet anders dan de stap naar buiten wagen. En met succes! Want opnieuw kunnen jeugdspelers van de Heesche Badminton Vereniging met dank aan de Mixed Hockey Club Heesch in de buitenlucht gaan trainen. Vanaf vrijdag 5 maart stelt de hockeyclub haar hockeypark weer open voor de badmintonnende jeugd.

Op het sportpark van de Heesche hockeyclub kan op een ruim veld in groepen van beperkte grootte getraind geworden door de badmintonners. Omdat badmintonnen in de buitenlucht lastig gaat, zullen de trainingen op een alternatieve wijze worden ingevuld. In 2020 heeft de vereniging al bewezen dat met veel energie te kunnen

Op en rondom het sportpark worden door de hockey en badmintonclub maatregelen getroffen om de sportmomenten veilig te laten verlopen. Zo is de parkeerplaats omgetoverd tot Kiss-and-ride stroke, zijn toeschouwers niet welkom en moeten sporters bij aankomst en vertrek hun handen desinfecteren. Spelers met kleine en grote gezondheidsklachten, of in afwachting van testresultaten, wordt gevraagd thuis te blijven.

De komende weken zal bekeken worden of er ook programma’s aangeboden kunnen worden aan niet-leden en oudere leden (tot 27 jaar) van de vereniging. Jeugdleden van de Heesche Badminton Vereniging kunnen zich tot en met dinsdag 2 maart per mail aanmelden voor de trainingen in de buitenlucht.

UPDATE: Vanaf donderdag 11 maart zullen ook de jongste senioren (18 – 27 jaar) gaan trainen in de buitenlucht.