fbpx
Menu Sluiten

Veilig en gezond blijven sporten

Afgelopen week heeft de regering nieuwe maatregelen bekend gemaakt voor sporters. Onderdeel van die maatregelen zijn ook een aantal regels die voor de Heesche Badminton Vereniging relevant zijn. Onze verenging houdt de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en doet er alles aan om het spelen van badminton voor jong en oud mogelijk te blijven maken.

Veilig sporten op de donderdagavond (senioren)

Voor sporters ouder dan 18 jaar gaan de afstandseis en een maximum groepsgrootte gelden. Dat betekent dat onze vereniging de opzet van de speelavond op de donderdag moet veranderen om te zorgen dat eenieder toch, binnen de geldende regels, aan de slag kan. Kleedkamers, douches en kantine zullen gesloten zijn.

Vanaf komende donderdag, 15 oktober, zal de speelavond daarom opgesplitst worden in twee delen. Gedurende het eerste deel van de avond, tussen 20:00 en 21:15, kunnen deelnemers aan de training in de gebruikelijke samenstelling en onder leiding van Diego hun training volgen verspreid over 9 banen. Na de training, tussen 21:15 en 22:30, is er ruimte om recreatief enkelspelen te spelen op 9 banen.

Voor de training worden de spelers die zich daarvoor hebben aangemeld automatisch ingeschreven. Voor de tweede helft van de avond, het spelen van enkelspelen, moet eenieder zich per week aanmelden via het formulier op deze website  Aanmelden voor de speelavond op de donderdag kan wekelijks vanaf zaterdag. Er is ruimte voor maximaal 22 personen tegelijkertijd in de zaal. Trainen geeft niet automatisch recht op een plek op de baan in de tweede helft. De enkelspelen zullen gespeeld worden op tijd. Steeds als de zoemer gaat wordt gewisseld van baan en tegenstander.

Verder zal ook de competitie voorlopig niet van start gaan. Het bestuur bekijkt op dit moment opties om de speelavond later, wanneer de regels het weer toestaan, op een andere manier, bijvoorbeeld met een interne competitie, uitdagend te maken. Ideeën hiervoor kunnen aangedragen worden bij Yolanda.

Actief aan de slag op de vrijdagavond (jeugd)

Voor sporters jonger dan 18 jaar verandert er relatief weinig. De speelavond op de vrijdag zal in zijn huidige vorm doorgaan. Jeugdbegeleiders en trainers zullen gedurende de gehele speelavond afstand houden en een mondkapje dragen wanneer er niet gebadmintond wordt. Kleedkamers, douches en kantine zullen gesloten zijn.

De jeugdcompetitie zal in oktober niet van start gaan. De jeugdcommissie denkt na over de opzet van een interne competitie die na de herfstvakantie van start zal gaan.

Tips?

De Heesche Badminton Vereniging probeert binnen de regels zoveel mogelijk mensen te laten badmintonnen. Elke nieuwe regel maakt dat er nieuwe manieren bedacht moeten worden om door te kunnen spelen. De komende weken gaan we aan de slag met de bovenstaande opzet en kijken hoe de speelavonden verlopen. Mocht er behoefte zijn aan verandering, of ruimte ontstaan om meer mensen de baan op te laten gaan; dan zal daar zeker naar gekeken worden.

Download het overzicht van maatregelen: