fbpx
Menu Sluiten

Clubkampioenen jeugd bekend

De laatste weken van het badmintonseizoen is er door de jeugdleden van de Heesche Badminton Vereniging niet stil gezeten. Drie vrijdagen lang werd er naast getraind ook gestreden om de clubkampioenschappen. In een toernooivorm genaamd ‘de eindstrijd’ namen jeugdleden het in vier klasses 1-tegen-1 tegen elkaar op. Door elkaar uit te dagen konden punten verdiend worden voor een ranglijst en hoe hoger de klasse van de tegenstander, hoe meer punten er binnen te hengelen waren voor de jeugdspelers.

Gestreden voor de punten werd er de afgelopen weken dan ook volop. Maarliefst 290 wedstrijden werden gespeeld. Tot in de laatste minuut werd er fel gevochten om de punten.

Maar ook de eindstrijd kent een einde. Afgelopen vrijdag is de strijd gestaakt en zijn de clubkampioenen van 2024 bekend gemaakt. 

In de klasse voor de jongste spelers, de D-klasse, werden veruit de meeste punten verdeeld. Na een felle strijd heeft Levi Kuppen met een recordaantal punten de hoofdprijs in die klasse binnengesleept. In de C-klasse was het Nick Fransen die alle tegenstanders de baas bleef. In de B-klasse heeft Jarno de Leijer haar klasse getoond en de meeste punten behaald. In de klasse voor de oudste jeugdspelers bleef het lang spannend, maar kwam Noa de Leijer na een eindsprint als winnaar uit de bus.