fbpx
Menu Sluiten

Geslaagde 10e editie HBV Open Jeugd Toernooi

Afgelopen zondag heeft de Heesche Badminton Vereniging voor de tiende keer het HBV Open Jeugd Toernooi georganiseerd. 80 jeugdspelers van 13 verschillende verenigingen uit de regio reisden naar sporthal ’t Vijfeiken in Heesch af om daar te strijden voor de dagprijzen en de Hebris.nl Wisseltrofee voor de best presterende club. Waaronder ook veel spelers van de thuisclub.

Verdeeld over drie verschillende leeftijdscategorieën en drie verschillende spelonderdelen (enkel, dubbel en gemengd dubbel) hebben de badmintonners verspreid over de dag meer dan 250 wedstrijden gespeeld. Dat leverde regelmatig spektakel en applaus van het publiek op.

Extra applaus was er uiteraard voor de spelers van de thuisclub die aan het eind van de dag met een prijs naar huis gingen. In alle drie de leeftijdsklasses wisten Heesche spelers finales te bereiken. In de categorie voor de jongste jeugd won Thirza van de Ven het damesenkelspel en werd met partner Jarno de Leijer tweede in het gemengd dubbelspel. Benjamin Lannoye werd in die categorie twee in het herenenkelspel. In de U-15-categorie won Noa de Leijer het damesenkelspel. In de categorie voor de oudste jeugdspelers, de U18, werden Ibon Koks en Jelle van Schaijk tweede in het herendubbelspel en Janita de Leijer en Ellis Zwiers tweede in het damesdubbelspel.

De Hebris.nl Wisseltrofee voor de best presterende club werd gewonnen door B.V. de Klapper uit Schaijk. 

Een overzicht van alle winnaars en uitslagen is te vinden op toernooi.nl.