fbpx
Menu Sluiten

Winnaars Eindstrijd bekend

De laatste weken van het badmintonseizoen is er door de jeugdleden van de Heesche Badminton Vereniging niet stil gezeten. Vier vrijdagen lang werd er naast getraind ook gestreden om de clubkampioenschappen. In een toernooivorm genaamd ‘de eindstrijd’ namen jeugdleden het in vier klasses 1-tegen-1 tegen elkaar op. Door elkaar uit te dagen konden punten verdiend worden voor een ranglijst en hoe hoger de klasse van de tegenstander, hoe meer punten er binnen te hengelen waren voor de jeugdspelers.

Gestreden voor de punten werd er de afgelopen weken dan ook volop. Maarliefst 351 wedstrijden werden gespeeld. Tot in de laatste minuut werd er fel gevochten om de punten.

Maar ook de eindstrijd kent een einde. Afgelopen vrijdag is de strijd gestaakt en zijn de clubkampioenen van 2023 bekend gemaakt. 

In de klasse voor de jongste spelers, de D-klasse, heeft Julia al Eido de hoofdprijs binnengesleept. In de C-klasse was het Thirza van de Ven die alle tegenstanders de baas bleef. In de B-klasse heeft Messi al Eido zijn klasse getoond en de meeste punten behaald. In de klasse voor de oudste jeugdspelers bleef het lang spannend, maar kwam Noa de Leijer als winnaar uit de bus. Voor de beslissing in de klasse voor de begeleiders was er bijna een extra ronde nodig. Maar vlak voor de finish kroonde trainer Hennie Bruurmijn zich daar kampioen.

> Klik hier om de volledige eindstand te zien.