fbpx
Menu Sluiten

Geslaagd HBV Open Jeugd Toernooi

Afgelopen zondag heeft de Heesche Badminton Vereniging voor de negende keer het HBV Open Jeugd Toernooi georganiseerd. Bijna 100 jeugdspelers van 17 verschillende verenigingen uit de regio reisden naar sporthal ’t Vijfeiken in Heesch af om daar te strijden voor de dagprijzen en de Hebris.nl Wisseltrofee voor de best presterende club. Waaronder ook veel spelers van de thuisclub.

Verdeeld over drie verschillende leeftijdscategorieën en drie verschillende spelonderdelen (enkel, dubbel en gemengd dubbel) hebben de badmintonners verspreid over de dag meer dan 300 wedstrijden gespeeld. Dat leverde regelmatig spektakel en applaus van het publiek op.

Extra applaus was er uiteraard voor de spelers van de thuisclub die aan het eind van de dag met een prijs naar huis gingen. In alle drie de leeftijdsklasses wisten Heesche spelers finales te bereiken. In de categorie voor de jongste jeugd wonnen Thirza van de Ven en Alissa van Iersel samen het damesdubbelspel. In de U15 won Noa de Leijer samen met haar dubbelpartner Jasmijn Jeurissen het damesdubbelspel en in de categorie voor de oudste jeugd mocht Julia Kostermans de tweede plek op het podium betreden.

De Hebris.nl Wisseltrofee voor de best presterende club werd gewonnen door B.C. Alouette uit Best.

Een overzicht van alle winnaars en uitslagen is te vinden op toernooi.nl.