fbpx
Menu Sluiten

HBV’ers winnen in Heeswijk-Dinther

Afgelopen zondag speelden badmintonners uit de regio het tweede toernooi van het seizoen bij badmintonclub Argus in Heeswijk-Dinther. Een grote groep jeugdspelers van de Heesche Badminton Vereniging reisde naar het zuiden van de gemeente af om trofeeën binnen te slepen. 

Daarin waren de Heeschenaren uiterst succesvol. Alleen al in de klasse voor de oudste spelers werd het merendeel van de podiumplaatsen binnengesleept. Julia Kostermans was daarbij de absolute uitblinker. Julia wist in het enkelspel te winnen, pakte samen met dubbelpartner Noa de Leijer de eerste plaats in het dubbelspel en wist ook in het gemengd dubbelspel samen met haar partner de hoogste trede van het podium te halen. Vaak ten koste van andere clubgenoten die ook de finale haalden. Want in het enkelspel was Julia Janita de Leijer de baas, in het dubbelspel moesten Suze Brugman en Janita het onderspit delven en in het gemengd dubbelspel waren Noa en Luc Verhees de tegenstander. In het enige onderdeel waar Julia niet meedeed, de herendubbel, wist Ibon Koks het podium te halen. 

Ook in de twee andere leeftijdsklasses werden successen behaald. In de ‘under 15’-klasse won Noa de Leijer het enkelspel na een zinderende finale van drie sets. In de klasse voor de jongse spelers, de ‘under 12’-klasse, mocht Thirza van de Ven het podium beklimmen om een prijs in ontvangst te nemen.

Het eerstvolgende toernooi wordt op zondag 26 maart georganiseerd in sporthal ’t Vijfeiken in Heesch.