fbpx
Menu Sluiten

HBV’ers blinken uit in Schijndel

Direct na de kerstdagen, op dinsdag 27 en woensdag 28 december, zijn meer dan 200 badmintonners naar Schijndel afgereisd om mee te doen aan het seniorentoernooi van badmintonclub Schijndel. Ook leden van de Heesche Badminton Vereniging waren daar op de baan te vinden om mee te strijden om de prijzen.

Tijdens het tweedaagse toernooi dat jaarlijks gehouden wordt tussen kerst en oud-en-nieuw nemen badmintonners het tegen elkaar op in verschillende klasses en onderdelen. Namens de Heesche Badminton Vereniging deden Tessa Hoeks, Meike Brugman en Carlo Brugman mee in het enkelspel, het dubbelspel en het gemengd dubbelspel.

De Heeschenaren bewezen snel in alle onderdelen mee te willen strijden om de podiumplaatsen. Van de elf wedstrijden die de eerste dag gespeeld zijn werden er negen gewonnen. Die reeks werd op de tweede dag rustig voortgezet. Daardoor plaatsen Meike en Carlo zich samen voor de gemengddubel finale en plaatsen Tessa en Meike zich voor de finale in het dubbelspel. De beide finales zijn uiteindelijk ook door de spelers in het Heesche blauw gewonnen.

Ook in het enkelspel wisten de Heeschenaren de finale te bereiken. Daar waren het Tessa en Meike die onderling moesten uitvechten wie als toernooikampioen naar huis zou gaan. Twee spannende sets leverde een gelijkspel op, waardoor een derde set nodig was om de beslissing te brengen. Uiteindelijk was het Meike die met 3 punten verschil aan het langste eind trok.