fbpx
Menu Sluiten

HBV 2 sleept kampioenschap binnen

Afgelopen vrijdag heeft HBV 2 het kampioenschap in haar competitiepoule veiliggesteld. Het Heesche jeugdteam, bestaande uit Suze Brugman, Noa de Leijer, Jelle van Schaijk en Luc Verhees, wist een spetterend seizoen ruim voor het einde te bekronen met de titel.

Het team nam het vrijdag op tegen BC Hilvarenbeek. Al snel voerden de Heesche badmintonners de boventoon. Gedurende de hele avond is het kampioenschap niet in gevaar gekomen en deed het team wat het moest doen. Wat na de enkelpartijen al zorgde voor een knappe 6-2 voorsprong. 

Die voorsprong werd daarna verder uitgebouwd, waardoor de benodigde 9 punten voor de winst al na het spelen van de dubbels behaald waren. Maar ook daarna bleef de tegenstander prooi voor de Heeschenaren en werd de voorsprong uitgebouwd tot 12-4. 

De komende weken spelen de Heeschenaren met het kampioenschap in de zak nog twee wedstrijden, alvorens zij in het voorjaar promoveren naar een hogere klasse. Ook andere teams van HBV, zowel jeugd als senioren, doen nog mee in de race om het kampioenschap in andere poules.