fbpx
Menu Sluiten

Jeugdspelers HBV gaan de strijd aan

De laatste weken van het badmintonseizoen wordt er door de jeugdleden van de Heesche Badminton Vereniging niet stil gezeten. Vier vrijdagen lang wordt er naast getraind ook gestreden om de clubtitels. In een toernooi genaamd ‘de Eindstrijd’ nemen jeugdleden het in vier klasses in 1-tegen-1-wedstrijden tegen elkaar op. Door elkaar uit te dagen kunnen punten verdien worden voor een ranglijst. Hoe hoger de klasse van de tegenstander, hoe meer punten er te verdienen zijn.

Afgelopen vrijdag was de eerste mogelijkheid voor spelers om elkaar uit te dagen. Daar werd volop gebruik van gemaakt. Tijdens deze eerste speelronde zijn maar liefst 112 wedstrijden gespeeld. Op basis van die wedstrijden zijn de eerste punten verdeeld en is een eerste ranglijst gepubliceerd.

Die ranglijst laat zien dat het in de meeste klasses razend spannend is. De komende weken zijn er nog veel punten te verdelen en kan alles dus nog veranderen. Maar voorlopig zijn het Julia Kostermans, Janita de Leijer, Messi Al Eido en Thirza van de Ven die aan kop gaan.