fbpx
Menu Sluiten

HBV wint Summerchallenge

Afgelopen vrijdag heeft de Heesche Badminton Vereniging haar seizoen afgesloten. Opnieuw een seizoen dat flink beïnvloed is geraakt door de uitbraak van het Coronavirus. Toch hebben jeugdspelers van de Heesche vereniging elke vrijdagavond opnieuw clubgenoten kunnen ontmoeten. Binnen in de sporthal, buiten op het hockeyveld en zelfs thuis achter de computer.

Maar niets is leuker dan het in de sporthal opnemen tegen jeugdspelers van andere clubs. Daarom is de vereniging samen met badmintonwebshop Hebris en drie andere badmintonverenigingen de ‘Summerchallenge’ gestart. De Summerchallenge heeft ervoor gezorgd dat er in de laatste maand van het seizoen nog 17 competitiewedstrijden zijn gespeeld tussen teams van de verschillende clubs.

In die 17 wedstrijden kwamen oude rivalen van voor de uitbraak van de Coronacrisis elkaar voor het eerst weer tegen op de badmintonbaan. Dat leverde wekelijks flinke gevechten om de punten voor de ranglijst op. Tot in de laatste week voor de zomervkantie werd er fel gestreden voor de eerste positie op de ranglijst. Zowel badmintonners uit Heesch als uit Rosmalen maakten nog serieuze kans op de titel. Uiteindelijk werd die strijd met een verschil van slechts 9 punten in het voordeel van de Heesche Badminton Vereniging beslecht. Daardoor mogen de badmintonners uit Heesch zich de eerste kampioen na de Coronajaren noemen. 

De volledige eindstand van de Summerchallenge is te vinden op www.summerchallenge.hebris.nl.