fbpx
Menu Sluiten

Dubbelduel beslecht

Op vrijdag 11 december heeft de Heesche Badminton Vereniging de winnaars van het DubbelDuel gehuldigd. Het Dubbelduel is een interne competitie waarbij ieder punt dat behaald wordt in het dubbelspel telt. Verspreid over vier klasses gingen jeugdspelers van de Heesche Vereniging met verschillende dubbelpartners de strijd aan om punten voor een ranglijst te verdienen.

Verspreid over 6 vrijdagavonden hebben de badmintonners meer dan 180 dubbelwedstrijden gespeeld. Tot op de laatste avond, de finaleavond, was het razend spanend in de meeste klasses. In drie van de vier klasses was het verschil tussen de nummer één en twee op de ranglijst aan het begin van de finaleavond minder dan 3 punten. Veel van deze duels werden dan ook pas in de laatste wedstrijden definitief beslecht.

Uiteindelijk wisten Thijmen Schoppema, Lotte van Erp, Noa de Leijer en Nienke van Eek de meeste punten in hun klasse te behalen, en de winst in het Dubbelduel binnen te slepen. Zij mogen zich een jaar lang dubbelkampioen noemen.

> De gehele eindstand is hier te bekijken.