fbpx
Menu Sluiten

HBV tekent Bernhezer sportakkoord

Op donderdag 3 december heeft de Heesche Badminton Vereniging samen met meer dan 50 andere sport- en beweegaanbieders, het onderwijs en zorg- en welzijnsorganisaties het Bernhezer sportakkoord getekend. In het sportakkoord staat beschreven hoe deze organisaties er samen voor willen zorgen dat nog meer mensen in Bernheze gaan bewegen.

In het akkoord is aandacht voor vier thema’s: iedereen kan meedoen, samen werken aan samenwerken, vitaal verenigen en sport en bewegen in beeld. Aan ieder thema zijn verschillende actiepunten gekoppeld. Voorbeelden van actiepunten zijn het inzetten van een beweegmakelaar om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, het opzetten van een vrijwilligerspool, cursussen organiseren en het introduceren van jaarlijkse sportevenementen.

De Heesche Badminton Vereniging zoekt al een aantal jaren de samenwerking op met maatschappelijke partners. Zo heeft de vereniging vorig jaar succesvol de handen ineen geslagen met basketbalvereniging Slam Dunk, handbalvereniging DOS’80 en de gymdocenten van Gympo!nt om het sportaanbod op basisscholen te koppelen aan de Heesche sportverenigingen. Met de komst van het sportakkoord hoopt de vereniging op een impuls voor dit type samenwerkingen.