fbpx
Menu Sluiten

Het Dubbelduel gaat van start

Door de Coronamaatregelen zal er in 2020 geen badmintoncompetitie meer gespeeld worden door de spelers van de Heesche Badminton Vereniging. Stil zitten doen de leden van de vereniging echter niet. Senioren- en jeugdspelers betreden wekelijks de baan om te trainen, en vanaf vrijdag 30 oktober kunnen jeugdspelers onderling de strijd aangaan in een nieuwe interne competitie: ‘Het Dubbelduel’.

Het Dubbelduel is een interne competitie waarbij ieder punt dat behaald wordt in het dubbelspel telt. Elke vrijdag kunnen jeugdleden samen met verschillende dubbelpartners punten verdienen voor de ranglijst.* Hoe meer dubbelspelen er gespeeld worden, hoe meer punten er verdiend kunnen worden. Iedere speler verdient zijn eigen punten en kan elke wedstrijd weer een andere dubbelpartner kiezen. Een wedstrijd hoeft niet gewonnen te worden om punten voor de ranglijst te krijgen.

De jeugdspelers worden verdeeld over vier klasses (A, B, C en D). Neemt een lager geklasseerd duo het op tegen een hoger geklasseerd duo? Dan zijn er voor het lager geklasseerde duo meer punten te verdienen! Spelers uit verschillende klasses mogen ook samen spelen. Iedere klasse heeft aan het einde van de dubbelduel-periode zijn eigen winnaar.

*Het laden van de Dubbelduel-pagina kan soms, vanwege de vele berekeningen, wat langer duren.