fbpx
Menu Sluiten

Fijne zomer!

Afgelopen week heeft de Heesche Badminton Vereniging, met de laatste badmintonavond van dit seizoen, het knotsgek seizoen 2019/2020 afgesloten. Het seizoen 2019/2020 ging spetterend van start, maar kende een bijzonder einde door het uitbreken van de Coronacrisis.

Bij aanvang van het seizoen regende het bekers, werden vele activiteiten georganiseerd en werd, als kers op de taart, de 100e Heesche badmintonner bij de vereniging verwelkomd. Maar juist op het moment dat het seizoen niet meer stuk leek te kunnen, brak de Coronacrisis uit.

Van het ene op het andere moment sloten sporthallen hun deuren, werden activiteiten stop gezet en moest onze vereniging haar speelavonden afgelasten. Toen nog niet wetende voor hoe lang.

Gelukkig bleek juist in deze crisistijd hoe sterk, levendig en hecht de vereniging is. De sporthallen mochten dan wel gesloten zijn, leden van de vereniging wisten elkaar steeds opnieuw weer te vinden. Zeker bij de jeugdafdeling was de wil om elkaar te blijven ontmoeten groot, en werd week-na-week een nieuw activiteit georganiseerd. Gaemnights, bingo-avonden en pubquizzes: niets was te gek voor jeugdspelers en begeleiders. Ook toen bekend werd dat er getraind kon gaan worden in de buitenlucht was het enthousiasme vanaf dag één gigantisch, en dat het bleef het ook de weken daarna. Het is fantastisch om te zien hoe hard er getraind is in de buitenlucht, ook wanneer racket en shuttle even niet zo goed te gebruike waren.

Groot was het enthousiasme ook toen sporthal ’t Vijfeiken in juli haar deuren weer opende voor de badmintonners. Zowel jeugd- als seniorenleden genoten zichtbaar van de terugkeer in de zaal en het beoefenen van hun favoriete sport, en het drankje achteraf. Alsof de vereniging nooit uit de sporthal (en sportbar) weggeweest is.

Het bestuur van de Heesche Badminton Vereniging hoopt dat de badmintonners volgend seizoen gewoon weer elke week in sporthal ’t Vijfeiken terecht kunnen. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in ieder geval in volle gang. Het nieuwe seizoen start op donderdag 27 (senioren) en vrijdag 28 (jeugd) augustus.