fbpx
Menu Sluiten

Eindsprint gestreden

In mei en juni hebben jeugdleden van de Heesche Badminton Vereniging in de buitenlucht getraind. Elke vrijdagavond troffen jeugdspelers van de Heesche vereniging elkaar op het sportpark van de Mixed Hockey Club Heesch om daar samen aan de slag te gaan en te werken aan kracht, conditie en techniek.

Vast onderdeel van de training in de buitenlucht was een interne competitie: de ‘Eindsprint’. In de Eindsprint namen jeugdspelers het wekelijks tegen elkaar op in sprintwedstrijden, behendigheidscircuits en andere snelle spellen. Met het winnen of succesvol voltooien van een spel konden punten verdiend worden.

Vol enthousiasme stortten de Heesche badmintonners zich op de verschillende onderdelen van de eindsprint. Weer of geen weer, hitte of kou; de spelers renden zich rot om de hoogste trede van de ranglijst te bereiken.

Met de terugkeer van de badmintonners naar hun thuishonk, sporthal ’t Vijfeiken, was ook het moment daar om de Eindsprint af te sluiten en een winnaar uit te roepen. Lange tijd was het een spannende strijd, en leek een echte eindsprint nodig om een winnaar te bepalen. Maar vlak voor de finish wist Janita de Leijer het lot in haar voordeel te beslechten, en de voorsprong op concurrent Sjin Jacobs, flink uit te bouwen.