fbpx
Menu Sluiten

Gezond en veilig sporten in de buitenlucht

Afgelopen week heeft premier Mark Rutte bekend gemaakt dat jeugd tot en met 18 jaar vanaf 29 april weer samen mag trainen in de buitenlucht. De afgelopen dagen heeft de Heesche Badminton Vereniging nauw overleg gevoerd met verschillende partners om te kijken of ook zij op een verantwoorde wijze sport in de buitenlucht kan aanbieden de komende weken.

Met dank aan de Mixed Hockey Club Heesch is het vanaf vrijdag 1 mei voor jeugdspelers van de Heesche Badminton Vereniging weer mogelijk om samen te trainen in de buitenlucht. Op het sportpark van de Heesche hockeyclub kan op een ruim veld in groepen van beperkte grootte getraind geworden door de badmintonners. Er worden aparte programma’s aangeboden aan jeugd tot en met 12 jaar en jeugd in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar. Omdat badmintonnen in de buitenlucht lastig gaat, zullen de trainingen op een alternatieve wijze worden ingevuld. De vereniging stelt zich met name ten doel de jeugdspelers op een leuke manier samen te laten bewegen in deze crisistijd. 

Op en rondom het sportpark worden door de hockey en badmintonclub maatregelen getroffen om de sportmomenten veilig te laten verlopen. Zo is de parkeerplaats omgetoverd tot Kiss-and-ride strook, zijn toeschouwers niet welkom en moeten sporters bij aankomst en vertrek hun handen desinfecteren. Spelers met kleine of grote gezondheidsklachten wordt gevraagd thuis te blijven.

De komende weken zal bekeken worden of er ook programma’s aangeboden kunnen worden aan niet-leden van de vereniging. Jeugdleden van de Heesche Badminton Vereniging kunnen zich tot en met dinsdag 28 april per mail aanmelden voor de trainingen in de buitenlucht.

Lokale omroep D-TV interviewde een aantal sportvrijwilligers, waaronder bestuurslid jeugdzaken Jesse Jansen, over de hervatting van de trainingen voor de jeugd. Het interview is hier te bekijken.