fbpx
Menu Sluiten

HBV'ers knallen in Berlicum

Afgelopen zondag speelden badmintonners uit de regio het tweede toernooi van het seizoen bij badmintonvereniging Sparrenburg in Rosmalen. Maar liefst 19 jeugdspelers van de Heesche Badminton Vereniging reisden naar Berlicum af om dagprijzen en punten voor de regionale ranglijst binnen te slepen. Maar liefst elf van hen keerden met een trofee huiswaarts.

In de categorie voor de jongste jeugdspelers weten de Heesche badmintonners al vanaf het begin van het seizoen steevast het merendeel van de podiumplaatsen binnen te slepen. In Berlicum was dat niet anders. Luc Verhees, die de regionale toernooi ranglijst in twee onderdelen aanvoert, was ook in Berlicum een absolute uitblinker. Luc wist in het enkelspel te winnen, pakte samen met partner Jelle van Schaijk de eerste plaats in het dubbelspel en wist ook in het gemengd dubbelspel, samen met Suze Brugman, het podium te bereiken. In de finale van het dubbelspel moesten Luc en Suze hun meerdere erkennen in clubgenoot Julia Kostermans. Suze Brugman kwam samen met partner Janita de Leijer ook in het damesdubbelspel als winnaar uit de bus, na een spannende finale tegen clubgenoot Noa de Leijer. Julia wist ook in het enkelspel knap het podium te bereiken.

Ook de oudere jeugd was succesvol in de verschillende dubbelspelen. Sem van Mook en Sjao Jacobs pakten samen de eerste prijs in het herendubbel voor de middelste jeugdcategorie. Bram van Herpen en Thijmen Schoppema wisten dat ook bijna te doen in de categorie voor de oudste jeugdspelers, maar verloren nipt van de tegenstander. Meike Brugman won samen met Anne de Greef uit Heeswijk-Dinther de damesdubbel.