fbpx
Menu Sluiten

HBV’ers pakken prijzen in Schaijk

Afgelopen zondag zijn spelers van de Heesche Badminton Vereniging naar Schaijk afgereisd voor het derde toernooi van dit seizoen. Met een divers samengestelde ploeg deden de Heesche seniorenspelers aldaar een gooi naar de podiumplaatsen.

Absolute uitblinker onder de Heeschenaren was Tessa Hoeks. De Heesche, die zich in 2017 tot regionaal jeugdkampioen kroonde en nu uitkomt voor het hoogst spelende team van HBV, overwon in de enkel, dubbel en gemengd dubbel de poule. In de finalerondes was Tessa minder fortuinlijk: in zowel het dubbelspel, met partner Reni van der Wielen, als het gemengd dubbelspel, met partner Jesse Jansen, moest met een minimaal verschil de winst aan de tegenstander gelaten worden.

In het enkelspel was dat zeker niet het geval. Aldaar knokte Tessa zich ronde voor ronde tot de slotfinale, en schakelde in haar zegereeks ook clubgenoot Reni uit. In drie sets was het de Heesche die uiteindelijk aan het langste eind trok en de hoogste trede van het podium mocht betreden. Diezelfde traptrede was ook bij de heren voor een speler van HBV. Waar Jesse in de kwartfinale zijn meerdere in zijn tegenstander moest erkennen, was het Joost Verhees die zich vaardig naar de toernooiwinst knokte.