fbpx
Menu Sluiten

HBV 1 sleept titel binnen

Afgelopen donderdag heeft het hoogst spelende seniorenteam van de Heesche Badminton Vereniging, HBV 1, in eigen huis het kampioenschap binnen gesleept. Op overtuigende wijze wist het Heesche team, bestaande uit Reni van der Wielen, Tessa Hoeks, Joost Verhees en Dennis van den Berg, hun directe concurrenten uit Boxtel aan de kant te zetten. 

Eerder in het seizoen waren het diezelfde Boxtelnaren die het Heesche team hun eerst verlies bezorgden. Na een vliegende competitiestart met twee winstpartijen waren het de Boxtelnaren die de opmars van de Heeschenaren voor even stuitte. Niet voor lang, want in de daarop volgende drie partijen gaven Reni, Dennis, Joost en Tessa weinig weg en werd punt voor punt binnen gesleept, terwijl de concurrenten uit Boxtel punt na punt lieten liggen.

In de directe confrontatie tussen de twee teams afgelopen donderdag kon de puntenkloof tussen beide teams uitgebreid worden naar een voor Boxtel onoverbrugbare vier punten. Zo geschiedde: HBV 1 won 13 van de 16 sets en mag zich, één wedstrijd voor het einde van het seizoen, kampioen noemen.

Met het binnenslepen van het kampioenschap heeft het team promotie in het voorjaar zeker gesteld. Ook andere teams van HBV, zowel jeugd als senioren, doen de komende week nog mee in de race om het kampioenschap in andere competitiepoules. Op 9 december speelt het jongste team van de vereniging, HBV J6, in Berlicum zijn kampioenswedstrijd, nadat eerder HBV J3 al vroegtijdig het kampioenschap wist binnen te slepen.

Uitslagen, tussenstanden en meer informatie over de competitieteams zijn terug te vinden op de verschillende teamprofielen op de senioren– en jeugdpagina van deze website.