fbpx
Menu Sluiten

Voorbeschouwing: kampioenswedstrijd HBV 1

Komende donderdag kan het hoogst spelende team van de Heesche Badminton Vereniging, HBV 1, in eigen huis kampioen worden tegen badmintonclub ’80 uit Boxtel. In de zevende wedstrijd van dit competitieseizoen kunnen de Heeschenaren in een direct duel met hun directe concurrent het kampioenschap, en daarmee promotie naar de vierde klasse, zeker stellen. Het team, bestaande uit Tessa Hoeks, Reni van der Wielen, Dennis van den Berg en Joost Verhees moet winnen om zich donderdag al direct kampioen te kronen.

Dat de wedstrijd nog geen gelopen race is, bewijst de uitslag van het eerdere duel tussen de twee teams. De Heeschenaren wisten van de zes wedstrijden die zij gespeeld hebben vijf wedstrijden te winnen, maar alleen de eerdere wedstrijd tegen B.C. ’80 ging verloren. Gelukkig voor HBV was Boxtel in wedstrijden tegen andere teams minder fortuinrijk, waardoor de Heeschenaren op dit moment toch een voorsprong van 2 punten in hun competitiepoule hebben.

Bij Heesche winst wordt die voorsprong uitgebreid tot een door Boxtel niet meer in te halen 4 punten. Bij verlies komen de twee teams gelijk te staan in de poule, waardoor de laatste wedstrijd dit seizoen zal beslissen wie zich dit seizoen tot kampioen zal kronen.

De wedstrijd tussen HBV 1 en BC ’80 1 zal donderdag vanaf 20:00 gespeeld worden in sporthal ’t Vijfeiken in Heesch. Op diezelfde avond speelt ook HBV 3 een wedstrijd tegen badmintonvereniging Orbit en zal badmintonshop Hebris.nl in de zaal aanwezig zijn met de beste Blue Friday-deals.