fbpx
Menu Sluiten

Jonge HBV’ers stelen opnieuw de show

Afgelopen zondag speelden badmintonners uit de regio het tweede toernooi van het seizoen bij badmintonvereniging Sparrenburg in Rosmalen. Maar liefst 17 jeugdspelers van de Heesche Badminton Vereniging reisden naar Rosmalen af om dagprijzen en punten voor de regionale ranglijst binnen te slepen.

Op het eerste toernooi in Heeswijk-Dinther waren het vooral de Heeschenaren spelend in de categorie voor de jongste jeugd, de U12, die indruk maakten. Deze lijn werd op het tweede toernooi doorgezet. De jongste Heesche dames wisten in het enkel, dubbel en gemengd dubbelspel podiumplaatsen te behalen. Suze Brugman haalde in zowel het dubbel, met partner Ellis Zwiers, als gemengd dubbelspel, met partner Luc Verhees, de beker voor de eerste plaats op. Luc wist naast het dubbelspel ook de finale in het herenenkelspel naar zich toe trekken. Julia Kostermans behaalde tijdens haar eerste toernooideelname een knappe tweede plaats in het dubbelspel, net achter Suze en Ellis. 

In de U15-categorie wist Janita de Leijer een verrassende podiumplaats binnen te slepen. Janita, normaal spelend in de categorie voor de jongste jeugd, wist zich met haar dubbelpartner Fenna knap door het sterke, oudere deelnemersveld heen te slaan en een tweede plek binnen te slepen. In diezelfde categorie was het Sem van Mook die in een spannende driesetter de eerste plaats nipt aan zijn neus voorbij zag gaan, en genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Bij de oudste jeugd wisten diverse Heeschenaren de poulefase te overleven. Echter wist maar één Heesche dame de finale om de podiumplaatsen te bereiken. Sjin Jacobs maakte indruk en zwoegde zich in het dames enkelspel ronde voor ronde door een sterk bezet toernooi heen. In een spannende drie setter was het Sjin die de rust kundig wist te bewaren en liet zien de terechte nummer één van de dag te zijn.