fbpx
Menu Sluiten

HBV’ers voeren regionale ranglijst aan

Afgelopen week is de eerste tussenstand van de Hebris Junior Tour ranking gepubliceerd door de Bossche Badminton Federatie. De Hebris Junior Tour behelst diverse badmintontoernooien in de regio waar jeugdspelers het in verschillende onderdelen tegen elkaar opnemen om dagprijzen en punten voor een ranglijst. 

De eerste graadmeter brengt goed nieuws voor de Heesche Badminton Vereniging. De Heesche club die vorig seizoen nog 4 van de 5 regionale titels mee naar Heesch nam, doet ook nu in verschillende onderdelen serieus mee. Opnieuw voeren spelers van de vereniging in drie onderdelen de ranglijst aan, en zijn zij in verschillende onderdeel ook nog serieus in de achtervolging.

Opvallend is dat dit jaar vooral de jongere Heesche badmintonneres veel punten hebben weten binnen te halen tijdens het eerste toernooi. Zo staat Luc Verhees in de eerste tussenstand aan kop van de ranglijst in het herenenkelspel en staan Noa en Janita de Leijer eerste in het dames dubbelspel. 

In het dames enkelspel zijn de zusjes de Leijer in de achtervolging. Daar staat clubgenoot en tweevoudig regionaal kampioen Mirne Hoeks, spelend in de categorie voor de oudste jeugd, op de eerste plaats. In het gemengd dubbelspel bezetten de Heeschenaren geen eerste plaats, maar zijn Janita en Luc volop in de achtervolging met een tweede plaats op puntensaldo.