fbpx
Menu Sluiten

Toernooiseizoen vlammend gestart

Afgelopen zondag ging het toernooiseizoen voor jeugdspelers van de Heesche Badminton Vereniging van start. Maar liefst 20 Heesche badmintonners reisden af naar Heeswijk-Dinther voor het eerste toernooi van dit seizoen. Tevens het eerste toernooi waar punten te verdienen waren voor de regionale toernooikampioenschappen.

Afgelopen jaar wisten spelers van de vereniging in vier van de vijf onderdelen de titels van deze regionale kampioenschappen, de Hebris Junior Tour genoemd, te winnen. Ook dit seizoen heeft de Heesche vereniging weer de ambitie om volop mee te strijden voor de titels. 

Het toernooi op zondag zorgde voor een goede start. Vooral de jongste spelers, spelend in de U12-klassen, wisten vele bekers en punten binnen te slepen. In elk onderdeel waren de Heeschenaren ruimschoots vertegenwoordigd en totaal dominant in de finale rondes. Absolute uitblinkers waren Luc Verhees, Janita de Leijer en Noa de Leijer: alle drie wisten in zowel in het enkel, dubbel als gemengd dubbelspel het erepodium te bereiken.De zusjes de Leijer deden dat gezamenlijk in het dubbelspel, waar Luc Verhees dat deed met clubgenoot Jelle van Schaijk. In het damesdubbelspel werden Noa en Janita op het podium vergezeld door een ander Heesch’ duo: Pien van Herpen en Ellis Zwiers verloren de finale van Noa en Janita en werden tweede.

Ook in de leeftijdsklassen voor oudere spelers, U15 en U18, werden de nodige bekers binnen gesleept. Sjao Jacobs en Sem van Mook sleepten een tweede plaats binnen in het dubbelspel, terwijl regionaal kampioenen Meike Brugman en Mirne Hoeks het in een knetterende finale tegen elkaar opnamen voor de winst in het enkelspel. In een spannende drie setter was het Mirne die uiteindelijk aan het langste eind trok, terwijl Meike trots mag zijn op de strijd die geleverd is voor de tweede plaats.