fbpx
Menu Sluiten

Winnaars eindstrijd bekend

De laatste weken van het badmintonseizoen is er door de jeugdleden van de Heesche Badminton Vereniging niet stil gezeten. Vier vrijdagen lang werd er naast getraind ook gestreden om de clubkampioenschappen. In een nieuwe toernooivorm genaamd ‘de eindstrijd’ namen jeugdleden het in vier klasses tegen elkaar op in enkelspelen. Door elkaar uit te dagen konden punten verdien worden voor een ranglijst en hoe hoger de klasse van de tegenstander, hoe meer punten er binnen te hengelen waren voor de Heesche jeugdspelers.

Gestreden voor de punten werd er de afgelopen weken dan ook volop. Maarliefst 294 wedstrijden werden op de vrijdagavonden gespeeld door het veertigtal jeugdleden dat de Heesche vereniging kent. Tot in de laatste minuut werd er fel gevochten om de punten.

Maar ook de eindstrijd kent een einde. Afgelopen vrijdag werd de strijd gestaakt, werden de laatste punten verwerkt en zijn de clubkampioenen van 2019 bekend gemaakt. In de klasse voor de jongste spelers, de D-klasse, wist Noah Kuiper in 16 wedstrijden de meeste punten binnen te slepen. Pas op de laatste dag betrad hij de eerste plaats van de ranglijst.

In de C-klasse was het Janita de Leijer die de ranglijst vanaf dag één aanvoerde en dit tot en met de laatste speeldag volhield. Achtervolgers naderden haar wel, maar Janita bleef hen de baas. In de B-klasse overmeesterde Fleur van Herpen al haar tegenstanders met een puntenaantal dat geen enkel ander jeugdlid haalde. In de klasse voor de oudste jeugdspelers bleef het lang spannend maar haalde Sjin Jacobs na een fikse strijd de hoofdprijs binnen.