fbpx
Menu Sluiten

Recordaantal regionale titels voor HBV

Zaterdag hebben spelers van de Heesche Badminton Vereniging in vier van de vijf onderdelen de titels van de Hebris Junior Tour weten te winnen. De Hebris Junior Tour is een regionaal toernooicircuit dat acht toernooien behelst waarop punten verdiend kunnen worden voor een ranglijst per onderdeel. Slechts twee van de tien podiumplaatsen ging aan de neus van de Heeschenaren voorbij.

Absolute uitblinker onder de Heeschenaren was Thijmen Schoppema. De heer die al op verschillende toernooien dit seizoen uitblonk in meerdere onderdelen liet het ook op de slotdag niet afweten. In zowel het enkelspel als het gemengd dubbelspel, samen met Sjin Jacobs, wist Thijmen ook op de slotdag de hoogste trede van het podium te betreden en daarmee ook zijn eerste twee regionale titels veilig te stellen. In het gemengd dubbelspel deed hij dat door samen met Sjin de Heesche concullega’s en achtervolgers op de ranglijst Meike Brugman en Bram van Herpen in een bloedstollende strijd achter zich te laten. In het dubbelspel was Bram van Herpen de partner van Thijmen. Samen wisten zij op de slotdag met het binnenhalen van de dagwinst op saldo ook de tweede plaats in het regionaal kampioenschap dubbelspel binnen te slepen.

In het damesdubbelspel was al beslist dat de podiumplaatsen verdeeld zouden worden onder Heesche dames. Alleen de plaatsen waren nog niet bepaald. Anne Ruijs en Mirne Hoeks, gezamenlijke titelverdedigers, vonden in clubgenoot Meike Brugman (gedurende het seizoen spelend met verschillende partners) een geduchte concurrent. Pas op de slotdag werd de eindstand in het voordeel van titelverdedigers Anne en Mirne bepaald. Meike moest genoegen nemen met een eervolle tweede plaats.

In het enkelspel was het wél Meike die zich het regionaal kampioenschap toe mocht eigenen. Na een seizoen lang meestrijden aan de top won Meike ook op de slotdag het enkelspel, waardoor de regionale titel haar niet meer kon ontglippen. Daarmee wist Meike clubgenoot en titelverdediger Mirne achter zich te houden.

De Hebris Junior Tour wordt al een aantal jaren door de Bossche Badminton Federatie georganiseerd. Voor het derde opeenvolgende jaar winnen spelers van de Heesche Badminton Vereniging regionale titels. Eerder wonnen naast Anne en Mirne ook Tessa Hoeks en Sjao Jacobs de regionale titels in verschillende onderdelen. Maar nooit eerder werden zoveel titels gewonnen als dit seizoen.

Ook recordaantal dagprijzen

Naast een recordaantal regionale titels namen de Heeschenaren ook een recordaantal dagprijzen mee naar huis vanuit Vlijmen. In alle drie de leeftijdsklasses, U12, U15 en U18, scoorden de badmintonners podiumplaatsen. In de categorie U15 was er zelfs geen beker die niet naar een Heesche badmintonner ging. De teller voor de Heeschenaren komt daarmee dit seizoen boven de 100 bekers uit. Daarover later meer op deze website.