fbpx
Menu Sluiten

HBV 5 wint Hissiecup

Afgelopen vrijdag heeft de Heesche Badminton Vereniging voor de tweede keer de Hissiecup uitgereikt. De Hissiecup, vernoemd naar de knorrige roze mascotte van de vereniging, is een wisseltrofee die ieder halfjaar wordt uitgereikt aan het team dat het best presteert in de regionale competitie. Middels een speciale systematiek worden aan de hand van het aantal gespeelde wedstrijden, het aantal winstpunten en de positie van het team in de competitiepoule punten verdeeld. 

Gedurende het hele seizoen hebben competitieteams hun prestaties in de Hissiecup kunnen volgen op een digitale ranglijst die wekelijks werd bijgewerkt. Daarop kon eenieder zien dat bijna alle teams gelijk op gingen, met uitzondering van één team: HBV 5. Al vroeg in de competitie liet HBV 5 zien ongekend veel punten te scoren in de competitie in relatie tot de positie van het team in hun competitiepoule. Het team eindigde laatste in de competitie, maar wist meer sets te winnen dan de voorlaatste in de poule. Deze uitzonderlijke positie maakt dat het team in de HissieCup wel goed scoorde en op de bovenste trede van het podium eindigde.

Afgelopen vrijdag was het aan bestuurslid Jesse Jansen, ondersteund door mascotte Hissie, om de winnaar van de HissieCup te huldigen. Vanaf nu mag het team van Aiara Koks, Ibon Koks, Abdirisaq Omer en Bo van Tiel de gigantische Hissiecup een halfjaar lang bij zich houden. Deze zelfde vrijdag werden ook de competitiekampioenen gehuldigd. Het afgelopen halfjaar werden HBV 2 en HBV 4 kampioen in hun competitiepoule.