fbpx
Menu Sluiten

HBV’ers gaan voor regionale titels

Afgelopen week is de vierde tussenstand van de Hebris Junior Tour gepubliceerd door de Bossche Badminton Federatie. De laatste tussenstand voor de grote finale op zaterdag 15 juni in Vlijmen.

In vijf onderdelen is er het gehele seizoen op toernooien gestreden voor ranglijstpunten die aan het eind van het seizoen de regionale titel kunnen opleveren. De Heesche Badminton Vereniging weet die strijd al het gehele seizoen te domineren en hoopt dat tot en met de laatste speeldag zo te houden.

Op dit moment bezetten spelers van de Heesche vereniging namelijk maarliefst vier van de vijf eerste plaatsen en wordt er ook nog volop mee gestreden om de eerste plaats in het vijfde onderdeel. Ook een aantal andere podiumplaatsen kunnen nog door spelers van de Heesche Badminton Vereniging binnen gehengeld worden.

In het herenenkelspel voert Thijmen Schoppema de ranglijst aan. De Heesche heer is ook in het gemengd dubbelspel de lijstaanvoerder, op geringe afstand van clubgenoten Sjin Jacobs, Bram van Herpen en Meike Brugman. Samen met partner Bram van Herpen kan Thijmen ook in de herendubbel nog de regionale titel binnenslepen. Een heuse tripple aan regionale kampioenschappen is voor Thijmen dus nog steeds binnen bereik.

Ook in het damesenkelspel zijn de Heeschenaren goed vertegenwoordigd. In de top van de ranglijst strijden de Heesche dames Meike Brugman en Mirne Hoeks om de regionale titel, op enige afstand gevolg door Anne Ruijs. In het dames dubbelspel is het net andersom, en voeren Anne Ruijs en Mirne Hoeks sinds het laatste toernooi de ranglijst aan, gevolgd door Meike Brugman.