fbpx
Menu Sluiten

HBV kleurt Den Bosch blauw

jeugdspelers van de Heesche Badminton Vereniging het jeugdtoernooi van badmintonvereniging de Maasshuttles in Den Bosch. De Heesche vereniging mocht zich de grootste deelnemende club noemen en had daarmee flink wat eer te verdedigen.

De Heesche badmintonners deden dat met verve. In elke leeftijdscategorie werden meerdere prijzen binnen gesleept. Bij de jongste spelers waren het Luc Verhees en Janita de Leijer die de toernooidag domineerden. Beiden wonnen prijzen in het enkel, dubbel en gemengd dubbelspel. Ook Noa de Leijer sleepte een beker in de wacht.

De middelste leeftijdsklasse werd met een ware blauw golf overspoeld en kende ook een groot aantal Heesche winnaars. Flink wat strijd moest er met tijden geleverd worden om clubgenoten maar ook tegenstanders van andere clubs te verslaan en de podiumplaatsen te bereiken. Thijmen Schoppema was de grote uitblinker in deze categorie. Hij wist de eerste prijs in alle 3 de spelonderdelen binnen te slepen. In de dubbel deed hij dat samen met Bram van Herpen. Het gemengd dubbelspel won hij samen met Sjin Jacobs, die ook in het enkelspel uitblinkte, maar het uiteindelijk in een spannende finalestrijd moest afleggen tegen clubgenote Meike Brugman. Meike was, samen met partner Bram, eveneens de opponent in de eindstrijd bij het gemengd dubbelspel dat Thijmen en Sjin wonnen.

De oudste jeugd bleef niet achter. Met regionaal kampioenen Anne Ruijs en Mirne Hoeks ging de Heesche vereniging ook daar de strijd aan, en werd de strijd in onderdelen gewonnen. De Heesche dames sleepten de eerste prijs in het dubbelspel in de wacht, en Mirne wist ook in het enkelspel het podium te bereiken.