fbpx
Menu Sluiten

HBV’ers blijven uitblinken in regio

In 2017 werd Tessa Hoeks na een daverend toernooiseizoen onze eerste regionaal kampioen. Al in 2018 kreeg zij haar opvolgers in Sjao Jacobs, Mirne Hoeks en Anne Ruijs. Ook dit seizoen lijkt de Heesche Badminton Vereniging weer op een aantal regionale kampioenschappen af te stevenen. Tot op heden wisten Heesche badmintonners namelijk al 53 bekers, en de daarbij behorende punten voor de regionale ranglijsten, in de wacht te slepen.

Op dit moment bezetten spelers van de Heesche Badminton Vereniging dan ook in vier van de vijf onderdelen de eerste plaats op de regionale Hebris Junior Tour toernooiranglijst. In alle 5 de onderdelen doen meerdere Heesche spelers nog mee in de strijd om de podiumplekken. Met nog twee toernooien te gaan biedt dat een hoopgevend vooruitzicht.

In de herenenkel leidt Thijmen Schoppema de regionale ranglijst.  De Heesche heer weet toernooi na toernooi podiumplaatsen binnen te slepen in dit onderdeel en zo al vanaf het begin van het seizoen de ranglijst aan te voeren. Hetzelfde doet hij in het gemengd dubbelspel, waar hij gevolgd wordt door een oprukkende Sjin Jacobs op de tweede plaats en Bram van Herpen op een vijfde positie.

In het damesenkel is het Meike Brugman die de ranglijst aanvoert. De dame, die samen met Thijmen Schoppema, Sjin Jacobs en Bram van Herpen ook in de competitie kampioenschap aan kampioenschap rijgt, weet zich met veel inzet ieder toernooi naar de laatste rondes te knokken en zo punten te scoren. Ook in het damesdubbelspel voert Meike Brugman de ranglijst aan. In beide onderdelen wordt Meike op geringe afstand gevolgd door regerend kampioenen Mirne Hoeks en Anne Ruijs. In beide onderdelen lijkt de eindstrijd om de regionale titels dus een Heesch’ onderonsje te worden. Al kan er op de laatste twee toernooien nog veel gebeuren.

De twee laatste toernooien van dit seizoen waarop punten verdiend kunnen worden vor de Hebris Junior Tour worden gespeeld op zondag 19 mei in Den Bosch en op zaterdag 15 juni in Vlijmen.