fbpx
Menu Sluiten

Twee Heesche kampioensteams

De laatste weken van het competitieseizoen in het badminton zijn in volle gang. Voor een aantal jeugdteams van de Heesche Badminton Vereniging misschien wel de spannendste weken van het jaar, daar zij volop strijden om het kampioenschap in hun competitieklasse. Twee jeugdteams hebben die strijd afgelopen vrijdag in hun voordeel weten te beslechten.

HBV 2, bestaande uit Meike Brugman, Sjin Jacobs, Thijmen Schoppema en Bram van Herpen, heeft dit seizoen een bijzondere prestatie geleverd. Nadat zij vorig seizoen ook al kampioen werden en promoveerden naar een hogere leeftijdsklasse hebben zij dit seizoen geen wedstrijd verloren. Om het kampioenschap definitief binnen te slepen moesten in de laatste wedstrijd nog een aantal sets gewonnen worden tegen de nummer 2 van de poule, badmintonvereniging de Klapper uit Schaijk. HBV 2 toonde zich een ware kampioen door direct de leiding te nemen in de wedstrijd en binnen geringe tijd stond de benodigde score voor het kampioenschap op het scorebord.

HBV 4, bestaande uit Sjao Jacobs, Niels van den Boom, Jens Romme en Sem van Mook en begeleid door regionaal toernooikampioen Mirne Hoeks, had meer dan een aantal setpunten nodig om het kampioenschap nu al zeker te kunnen stellen en de kans in eigen hand te houden. De wedstrijd van afgelopen vrijdag moest gewonnen worden. Waar het team het kampioenschap vorig seizoen in de laatste weken liet liggen, lieten de heren deze keer geen kans ongelegen om de tegenstander alle hoeken van de baan te laten zien. Met een ruime winst knokten de Heeschenaren zich zo in hun één-na-laatste wedstrijd al naar het kampioenschap.