fbpx
Menu Sluiten

HBV ook thuis succesvol

Afgelopen zondag organiseerde de Heesche Badminton Vereniging voor de achtste keer haar HBV Open Jeugd Toernooi. Ruim 90 jeugdspelers van 13 verschillende verenigingen uit de regio reisden naar sporthal ’t Vijfeiken in Heesch af om daar te strijden voor de dagprijzen en de Hebris.nl Wisseltrofee voor de best presterende club. Waaronder ook veel Heesche spelers.

Niet zonder succes: veel Heesche badmintonners wisten de poulefase te overleven en door te stromen tot de finalerondes. Tien spelers wisten zelfs prijzen in de wacht te slepen. Vooral in de leeftijdsklasse voor de jongste deelnemers, de U12, werd prijs na prijs binnengesleept. In alle vijf de onderdelen waarin deze zondag gespeeld werd mochten Heesche badmintonners het podium betreden. Luc Verhees wist zelfs in alle 3 de onderdelen waarin hij deelnam bekers te pakken. Ook Suze Brugman, Jelle van Schaijk, Noa de Leijer en Janita de Leijer namen eremetaal mee naar huis.

Thijmen Schoppema nam net als Luc, maar dan in leeftijdsklasse U15, prijzen in alle 3 de onderdelen mee naar huis. In de dubbel wist hij die prijzen binnen te slepen samen met Bram van Herpen. In het gemengd dubbelspel samen met Sjin Jacobs.

In de leeftijdsklasse voor de oudste spelers, de U18, waren het Anne Ruijs en Meike Brugman die de eer van HBV in de finalerondes moesten verdedigen. Anne Ruijs schopte het daarmee tot een 2e plaats in het damesenkelspel. Meike Brugman kwam met haar partner als winnaar uit de bus in het dames dubbelspel.