fbpx
Menu Sluiten

HBV’ers domineren regionale ranglijsten

Afgelopen week is de tweede tussenstand van de Hebris Junior Tour gepubliceerd door de Bossche Badminton Federatie. De Hebris Junior Tour behelst diverse badmintontoernooien in de regio waar jeugdspelers het in verschillende onderdelen tegen elkaar opnemen om dagprijzen en punten voor een ranglijst. Met al 4 gespeelde toernooien en nog 4 toernooien te gaan is de tussenstand een goede graadmeter.

In de eerste tussenstand namen jeugdspelers van de Heesche Badminton Vereniging drie van de vijf eerste plaatsen in op de ranglijsten en waren zij in nog een ander onderdeel, de damesdubbel, serieus in de achtervolging om de eerste plaats op een speelster van een andere club te veroveren.

Het laatst gespeelde toernooi, gehouden in Berlicum, bracht daarvoor een mooie gelegenheid. Op het Berlicumse toernooi konden maar liefst drie Heesche dames, bij succes op het toernooi, de eerste plaats op de regionale ranglijst overnemen. Zowel titelverdedigsters Anne Ruijs en Mirne Hoeks als Meike Brugman gingen de strijd voor de regionale punten gedreven aan. Een strijd die resulteerde in een Heesche finale op het toernooi, waarin bepaald zou worden wie zich in deze tussenstand aanvoerder van de ranglijst in het dames dubbel zou mogen gaan noemen. Uiteindelijk trok Meike Brugman aan het langste eind in de finale, waardoor zij voor nu de eerste plaats op de ranglijst mag innemen, met haar clubgenoten Anne en Mirne vlak achter haar in de achtervolging.

Meike is eveneens lijstaanvoerder in het damesenkelspel. Clubgenoot Thijmen Schoppema voert de ranglijsten aan in het herenenkel en gemengd dubbelspel. Stil aan mag de Heesche club dus gaan dromen van het overtreffen van het clubrecord van 3 regionale titels in één seizoen. Al moeten er daarvoor nog een aantal toernooien goed gepresteerd worden.

Het eerst volgende toernooi waarop punten verdiend kunnen worden is een thuiswedstrijd voor de Heesche spelers. Op zondag 24 maart zal er in Heesch voor de achtste keer om dagprijzen en regionale punten gestreden worden op het HBV Open Jeugd Toernooi in sporthal ’t Vijfeiken.