fbpx
Menu Sluiten

HBV’ers stelen show in Berlicum

Afgelopen zondag speelden badmintonners uit de regio op het jeugdtoernooi van BV Shuttle Up in Berlicum. Maar liefst 13 jeugdspelers van de Heesche Badminton Vereniging reisden daar naartoe af.

Met drie regerend regionaal kampioenen en twee huidig aanvoerders van de regionale ranglijsten zijn de ogen voortdurend op de Heesche vereniging gericht. Elk toernooi opnieuw is het spannend of er weer dagprijzen en belangrijke punten voor de Hebris Junior Tour ranglijsten gepakt gaan worden.

Gelukkig deden veel Heesche spelers wat zij moesten doen. Zij knokten zich ronde voor ronde door het toernooi heen en wisten uiteindelijk in de finale te belanden. Uitblinkers waren Thijmen Schoppema en Meike Brugman, samen goed voor zes van de twaalf dagprijzen. Allebei wisten zij in alle onderdelen waarin zij deelnamen, enkel, dubbel en gemengd dubbel, de finale te bereiken.

Thijmen deed dat in het dubbelspel samen met Bram van Herpen, waarmee hij samen de eerste prijs in de wacht sleepte. In het gemengd dubbelspel was Sjin Jacobs zijn partner. In een spannende ‘Heesche’ finale in het gemengd dubbelspel namen Thijmen en partner Sjin Jacobs het op tegen mede-uitblinker Meike en haar partner Bram. Uiteindelijk trokken Thijmen en Sjin in dat onderdeel aan het langste eind.

Eveneens prijzen waren er voor regerend regionaal kampioenen Mirne Hoeks en Anne Ruijs. De Heesche dames knokten zich in de damesdubbel knap naar een tweede plaats, achter mede Heeschenaar Meike en haar partner. Voor Mirne was er eveneens zilver in het dames enkelspel.