fbpx
Menu Sluiten

HBV 4 wint eerste Hissiecup

Afgelopen vrijdag heeft de Heesche Badminton Vereniging voor de eerste keer de Hissiecup uitgereikt. De Hissiecup, vernoemd naar de knorrige roze mascotte van de vereniging, is een wisseltrofee die ieder halfjaar wordt uitgereikt aan het team dat het best presteert in de regionale competitie. Middels een speciale systematiek worden aan de hand van het aantal gespeelde wedstrijden, het aantal winstpunten en de positie van het team in de competitiepoule punten verdeeld.

Gedurende het hele seizoen hebben competitieteams hun prestaties in de Hissiecup kunnen volgen op een digitale ranglijst die wekelijks werd bijgewerkt. Daarop kon eenieder zien dat alle teams gedurende lange tijd nek-aan-nek gingen. Pas in de laatste weken van het seizoen werden de verschillen zichtbaarder, en werd duidelijk dat jeugdteams HBV 2 en HBV 4 de eindstrijd om de felbegeerde wisseltrofee zouden aan gaan. Een eindstrijd waarbij elk van de teams het beste uit zichzelf moest halen om ook in de laatste competitiewedstrijden nog de nodige punten te kunnen binnenslepen.

Afgelopen vrijdag was het aan bestuurslid Jesse Jansen, ondersteund door mascotte Hissie, om de winnaar van deze spannende strijd bekend te maken. De strijd tussen competitiekampioen HBV 2 en het in de competitie als 3e geëindigde HBV 4 werd uiteindelijk beslecht met een verschil van slechts 2 punten. Eén gewonnen set heeft deze periode het verschil gemaakt. Het verschil in het voordeel van HBV 4. Het team, bestaande uit Sjao Jacobs, Sem van Mook, Jens Romme en Niels van den Boom mag de gigantische Hissiecup een halfjaar lang bij zich houden.

De volledige eindstand:

  1. HBV 4 – 281 punten
  2. HBV 2 – 279 punten
  3. HBV 5 – 219 punten
  4. HBV 6 – 219 punten
  5. HBV 1 – 199 punten
  6. HBV 3 – 199 punten