fbpx
Menu Sluiten

HBVers voeren regionale ranglijst aan

Afgelopen week is de eerste tussenstand van de Hebris Junior Tour ranking gepubliceerd door de Bossche Badminton Federatie. De Hebris Junior Tour behelst diverse badmintontoernooien in de regio waar jeugdspelers het in verschillende onderdelen tegen elkaar opnemen om dagprijzen en punten voor een ranglijst. Met al 3 gespeelde toernooien is deze tussenstand een aardige graadmeter voor prestaties van toernooispelers.

De eerste graadmeter brengt goed nieuws voor de Heesche Badminton Vereniging. De Heesche club die vorig seizoen nog 3 regionale titels mee naar Heesch nam, doet ook nu in verschillende onderdelen serieus mee. Opnieuw voeren spelers van de vereniging in drie onderdelen de ranglijst aan, en zijn zij in nog een ander onderdeel serieus in de achtervolging.

Thijmen Schoppema voert de ranglijst zelfs in 2 onderdelen aan: zowel in het herenenkel als gemend dubbelspel was hij de afgelopen toernooien degene die de meeste punten wist binnen te slepen met zijn prestaties. In het damesenkelspel voert Meike Brugman de ranglijst aan, net voor clubgenoot en huidig titelhouder Mirne Hoeks. Mirne is samen met dubbelpartner Anne Ruijs tevens verdedigster van de titel in het damesdubbelspel, waar zij op dit moment ook de tweede plaats op de ranglijst beztten.

Het eerstvolgende toernooi staat eind januari gepland, in Berlicum.