fbpx
Menu Sluiten

HBV 2 sleept kampioenschap binnen

Afgelopen vrijdag heeft HBV 2 het kampioenschap in haar competitiepoule veiliggesteld. Het Heesche jeugdteam, bestaande uit Meike Brugman, Sjin Jacobs, Thijmen Schoppema en Bram van Herpen, wist een spetterend seizoen ruim een maand voor het einde te bekronen met de titel.

Het team, dit seizoen voor het eerst in deze samenstelling bijeen, nam het vrijdag op tegen directe concurrent BV de Maasshuttles uit s-Hertogenbosch. Waar vorige wedstrijden tussen de twee onwijs spannend waren, voerde de Heesche badmintonners al gauw de boventoon. Gedurende de hele avond is het kampioenschap bijna niet in gevaar gekomen en deed het team wat het moest doen. Wat na de enkelpartijen al zorgde voor een knappe 6-2 voorsprong.

Die voorsprong werd daarna enkel nog uitgebouwd, waardoor de benodigde 9 punten voor de winst al na de dubbels behaald waren. Maar ook daarna bleef de tegenstander prooi voor de Heeschenaren en werd de voorsprong, onder luid gejuich van het aanwezige publiek, uitgebouwd tot 14-2.

De komende weken spelen de Heeschenaren met het kampioenschap in de zak nog twee wedstrijden, alvorens zij in het voorjaar promoveren naar een hogere klasse. Ook andere teams van HBV, zowel jeugd als senioren, doen de komende weken nog mee in de race om het kampioenschap in andere poules.