fbpx
Menu Sluiten

HBV vult prijzenkast

Afgelopen zondag speelden badmintonners uit de regio het derde toernooi van het seizoen bij badmintonvereniging Sparrenburg in Rosmalen. Maar liefst 12 jeugdspelers van de Heesche Badminton Vereniging deden mee en vochten om de dagprijzen en punten voor de regionale ranglijst.

Groot succes was er onder meer voor de Meike Brugman. De Heesche dame, die op de twee vorige toernooien al uitstekende resultaten behaalde, kwam ook deze zondag weer sterk uit de startblokken in het enkel, dubbel en gemengd dubbelspel. In alle drie de onderdelen werd de poulefase doorstaan en uiteindelijk ook de finale bereikt. In het enkelspel was Meike alle tegenstanders de baas. In het dubbelspel moesten Meike en haar dubbelpartner hun meerdere erkennen in de tegenstander. Bij het gemengd dubbelspel kleurde de baan compleet HBV-blauw: Meike en partner Bram van Herpen namen het daar op tegen een ander Heesch duo, bestaande uit Thijmen Schoppema en Sjin Jacobs. Deze laatste wisten dit Heesche onderonsje te winnen.

Daarnaast wist Thijmen het ook in het enkel en dubbelspel, samen met partner Bram, tot een knappe tweede plaats te schoppen. Daarmee scoort Thijmen voor de derde keer op rij punten voor de regionale ranglijst. Net als Mirne Hoeks, die dit toernooi, na veel strijd, de eerste prijs in de wacht sleepte in het damesenkelspel. Sjin Jacobs wist naast de eerste prijs in het gemengd dubbelspel ook, samen met Fleur van Herpen, de tweede plaats in het damesdubbelspel te winnen.