fbpx
Menu Sluiten

HBV pakt opnieuw prijzen

Afgelopen zondag speelden badmintonners uit de regio het tweede toernooi van het seizoen bij badmintonclub Argus in Heeswijk-Dinther. Maar liefst 16 jeugdspelers van de Heesche Badminton Vereniging reisden af naar het zuiden van de gemeente.

Na het grootse succes in het vorige seizoen en de prestaties op het eerste toernooi van het seizoen, waar meerdere titels werden binnengesleept, waren de verwachtingen hooggespannen.

Het gros van de Heesche deelnemers wist zich door de poulefase heen te slaan en ver te komen in het toernooi. Uitblinkers waren Thijmen Schoppema en regerend regionaal kampioene Mirne Hoeks. Waar Thijmen het zich op vorige toernooien in beslissende wedstrijden nog wel eens onnodig moeilijk maakte, wist de Heesche badmintonner zich dit keer fraai door het toernooischema voor het enkelspel heen te slaan. Met als resultaat een mooie eerste prijs. Een tweede titel wist Thijmen samen met Sjin Jacobs binnen te halen in het gemengd dubbelspel.

Mirne Hoeks bewees dit toernooi wederom waarom zij zich de regionaal kampioen in het damesenkel- en dubbelspel mag noemen. Na een moeizame start van de toernooidag kwam de Heesche dame zowel in het enkel- als dubbelspel, samen met partner Anne Ruijs, soepel ronde na ronde door met in beide onderdelen de hoogste trede van het podium als eindpunt.

Daarmee was de zegereeks van de Heesche badmintonners nog niet ten einde. Ook Meike Brugman toonde wat zij waard was en liet zien dat het damesenkelspel haar goed ligt. In haar eigen leeftijdscategorie sloeg de Heesche dame zich behendig naar een knappe eerste plaats.