fbpx
Menu Sluiten

HBV introduceert Hissie Cup

Afgelopen week heeft de jeugdafdeling van de Heesche Badminton Vereniging de Hissie Cup geintroduceerd. Een gloednieuwe interne competitie die het beste uit jeugdspelers moet gaan halen.

Wekelijks betreden jeugdteams van de vereniging de badmintonbaan om te strijden tegen teams van andere clubs. Punt voor punt sluipen ze naar overwinningen en richting een spetterend kampioenschap. Maar de punten die behaald worden in de competitie tellen vanaf nu niet alleen daar meer. Ook tussen HBV-teams onderling zal vanaf nu, op basis van resultaten in de competitie, een felle strijd gestreden gaan worden: de strijd om de Hissie Cup. Een eigen wisseltrofee die ieder halfjaar wordt uitgereikt aan het team dat het best presteert in de competitie. Het team dat de meeste HissieCup-punten haalt, wint de beker.

Dat betekent niet dat kampioenen in de competitie automatisch ook de Hissie Cup zullen winnen. De Hissie Cup-punten worden volgens een nieuw bedachte systematiek verdeeld, waarin het aantal gespeelde wedstrijden, het aantal winstpunten en de positie van het team in de poule een rol speelt. Daardoor maken ook teams die laag eindigen in de regionale competitie een goede kans om de Hissie Cup in de wacht te slepen. Elke gewonnen game telt!