fbpx
Menu Sluiten

HBV start toernooiseizoen goed

Afgelopen zondag is het badminton toernooiseizoen voor jeugdspelers van start gegaan in Sint-Michielsgestel. Aldaar werd op het toernooi van badmintonclub BCG voor het eerst dit seizoen gestreden om punten voor de regionale Hebris Junior Tour ranglijsten. Ranglijsten waar spelers van de Heesche Badminton Vereniging het afgelopen seizoen in drie van de vijf onderdelen de regionale titels binnensleepten.

De Heesche vereniging heeft ook dit seizoen weer de ambitie om mee te strijden om de titels en een vliegende start in Sint-Michielsgestel zou daarvoor een eerste stap in de goede richting zijn. Met negen spelers, waaronder de drie titelhouders en een aantal debutanten, werd de baan betreden.

Niet zonder resultaat. Ronde voor ronde knokten de Heesche badmintonners zich door het toernooi heen met voor maar liefst vijf spelers de finale als eindbestemming. In de U15-categorie was het Thijmen Schoppema die al snel indruk maakte met klinkklare overwinningen in het enkelspel. Na een zinderende finale die gespeeld moest worden in 3 sets mocht Thijmen zich tot dagkampioen in het enkelspel kronen. Ook in het gemengd dubbelspel was Thijmen, samen met partner Fleur van Herpen, succesvol. In diezelfde categorie wist ook Meike Brugman prijzen te scoren in het enkel- en dubbelspel.

In de U18 was het regionaal kampioen Mirne Hoeks die een start moest maken met het verdedigen van haar titels in het enkel- en dubbelspel. In het enkelspel met weinig succes, maar in het dubbel-, samen met partner Anne Ruijs, en gemengd dubbelspel wist de Heesche dame de dagprijs in de wacht te slepen.