fbpx
Menu Sluiten

Groeten uit Vietnam

In januari van dit jaar heeft onze vereniging afscheid genomen van clubicoon Remy van der Heijden. Na ruim 20 jaar spelen en meer dan 15 jaar vrijwilligerswerk bij de vereniging besloot Remy naar Vietnam te verhuizen en Nederland, Heesch en de vereniging vaarwel te zeggen. Nu, ruim 6 maanden later, praten we met Remy over zijn leven in Vietnam.

“Ik ben in 33 jaar nooit verhuisd. En nu al 2 keer in 6 maanden! Eerst naar Vietnam, en vervolgens zijn we in Vietnam ook nog een keer van huis gewisseld. In het eerste huis stonk het verschrikkelijk. Nu zijn we verhuisd naar een betere plek “, vertelt Remy over de verhuisoperatie.

“Anders dan mensen misschien denken als je naar Azië verhuisd, moet ik bekennen dat ik de eerste maanden, tot mijn spijt, niet veel heb gebadmintond.”

“Anders dan mensen misschien denken als je naar Azië verhuisd, moet ik bekennen dat ik de eerste maanden, tot mijn spijt, niet veel heb gebadmintond”, begint Remy zijn verhaal. “Niet omdat ik het niet leuk meer vind, maar omdat de voorzieningen totaal anders zijn dan in Nederland. Ik ben een aantal keren op bezoek geweest bij een zaal op de universiteit hier. Maar dat draaide voor mij uit op een ramp. Ze spelen met veren shuttles en dat ben ik natuurlijk niet gewend. Maar erger: in de zaal ligt een houten vloer. Dat is op zich niet zo erg, maar wel als dat ‘hout‘ onder je voeten meebeweegt tijdens het spelen!”.

Behalve een poging tot badmintonnen in het warme Vietnam, heeft Remy ook een carriereswitch gemaakt. “Ik ben nu voor 3 dagen in de week Engels leraar en geef les aan kinderen van verschillende leeftijden. De jongste kinderen die ik les geef zijn 5 jaar oud. Dat vind ik niet altijd een pretje. Maar samen met het salaris van mijn vriend, Patrick, hebben we een goed leven tot zo ver”.

Ook het klimaat in Vietnam is erg anders dan in Nederland. Waar we in Nederland nog wel eens willen zeuren na een paar dagen warm weer, zitten ze in Vietnam in de start van het regenseizoen. “We hebben al een paar wolkbreuken gehad waarin we op de scooter zaten. Dan ben je binnen 5 minuten tot het vel toe nat. Later wanneer het regenseizoen echt begint kan het letterlijk de hele dag regenen!”.

“Ik hoop dat de vereniging de fijne plek is en blijft die het voor mij altijd was.”

Remy besluit het gesprek door terug te komen op het badminton: “Helaas ben ik nog geen sterspelers voor jullie jeugdafdeling tegen gekomen. Maar als ik ze vind, zal ik ze zeker naar jullie doorsturen. Ik hoop dat de vereniging de fijne plek is en blijft die het voor mij altijd was”.